Kaikki alkoi eräänä (luultavasti) kauniina kesäisenä iltana vitsistä. Porukkaa oli jälleen kerran keräytynyt terassilleni soittimiensa ja juomiensa kanssa. Keskustelu virittyi kantritapahtumiin Suomessa ja varsinkin täällä ”pohjoisemmassa”. Haapavesi kuuluu kyllä lähes Keski-Suomeen maantieteellisesti.

Aikamme turistuamme aiheesta, ajattelimme, miksi emme järjestäisi omia festejä jonnekin tälle suunnalle. Terassi ja majoitustilat alkoivat jo olla ahtaita yli 20 hengen biletykseen ja ehkä ajattelimme naapureillekin aiheutuvaa ”melusaastaa” ja vielä kantripainotteisena. Ehkäpä vielä Suomimusan-popin naapuritkin kestäisivät, muttei ehkä kantria viskinpolttamilla äänillä.

Seuraava mietintä paikasta ja ajankohdasta, mikäli joku innostuisi moisesta ajatuksesta. Halusimme kuitenkin, että tapahtuma olisi suht´ lähellä sen järjestämiseksi. Mieleen juolahti, että jos tapahtumaa, edes jonkinmoista lähdetään tekemään, miksi emme kutsuisi sinne myös kavereita. Tapahtuman ajankohtaa mietittiin ja koska alkukesästä kantririntamalla ei oikein mitään tapahdu ja ihmiset yleensä lomailevat mahdollisten perheidensä kanssa heinäkuussa, niin päädyimme kesäkuun alkupuoleen. Mikä parempi tapa aloittaa kesä pitkän talven jälkeen. Seuraava kysymys, mikä paikka olisi sopiva tällaiselle tapahtumalle ?

No, sehän löytyi melko pian- Kylpyläsaaren viehättävä pieni leirintäalue, kyseessä vain kelpuutetaanko meidän idea sinne. Tapahtumalle piti myös keksiä nimi. Tarkoituksenamme tehdä roots pohjainen tapahtuma, mutta nimi ei saisi olla sidottuna pelkästään kantriin (pelottaa vielä osan ihmisiä paikalta).

Aikamme pähkäiltyä ja ideoita kerättyämme päädyimme Saarifest-nimeen.

Kylpyläsaaren Maaritille soitto ja ehdotus, suostuuko hän tällaiseen kokeiluun, edes kerran? Vastaus myönteinen, senjälkeen aloitimmekin jo miettimään toteutusta, ketä, mitä ja miten ?

Syksyn ja talven aikana pähkäiltiin varmaan useasti, astummeko liian isoihin saappaisiin ja onko meistä tekemään festiä, saati herättääkö edes kiinnostusta ? Päädyimme yksipäiväiseen kokeiluun ja mieleen ei edes juolahtanut, että se jatkuisi yhden kerran jälkeen.

Artistikuvio oli heti varma ekakerralle, eli Puolitaival Company illaksi. Mukaan tuli kuitenkin myös Mäkisen Kari , Börje Nylund , joka toi mukanaan Huhdan Bengtin. Bengt viihdytti päivällä yleisöä, Kari ja Puolitaipaleen Tapsa soittelivat triona ja Börje hoiteli äänimiehen virkaa.

Mökit myytiin (vuokrattiin) ja jo eka kerralla kaikki mökit olivat täynnä.

Palaute oli positiivista ja niinpä oli ”pakko” jatkaa seuraavanakin vuonna. Silloin fest alkoikin jo perjantaina. Seuraavana vuonna ihmisiä tuli jo torstaina auttelemaan rakenteluissa ja järjestelyissä. Näillä kuvioilla on nyt menty ja tänä vuonna juhlimme 5-vuotta täyttävää Saarifestiä !

Kylpyläsaari on oivallinen paikka pienimuotoiseen, intensiiviseen festiin. Paikalla oleva porukka on tiiviisti yhdessä ja nykyään myös vaunupaikat alkavat olla loppuun myytyjä. Telttapaikkoja toki on ja vuokravaunuja joudumme ottamaan lisämajoitustiloiksi.

Kaikille puuhaihmisille olemme kiitollisia avusta ja panostuksesta tapahtuman järjestelyihin, samoin leirintäalueelle, mitä ilman tämä olisi vesittynyt alkuunsa.

Tässä lyhykäisyydessään saarifestin syntymä. –eliza-

OTA YHTEYTTÄ!




Web Design By: Panu Weckman